Stresshantering

Under 3 Måndagar har vi haft stresshantering med fröken Mona. Det har varit väldigt lärorikt och många i klassen har lärt sig mer om sig själva.

Detta har vi pratat om (teori):

Oxytycin
Hypofysen
Limbiska systemet, känslor
Kortvariga- och långvariga stressorer
Höger - Vänster hjärnhalva
Positiv/Negativ stress
Akilleshälar
Inre/yttre stress

Detta har vi gjort:

Måla träd
Meditationspromenad
Avslappning
Tankeöverföring
Skrika in våren
Skriva om naturen
Dansa element-dans


Det gäller att hitta sin egen "grej". Vad är det som stressar dig?


Blir vi i klassen stressade så:

Ta ett djupt andetag, kontrollera andningen, acceptera, bli medveten om situationen, ta reda på fakta, möt din rädsla, positiv affirmation, avslappningsmusik, stanna upp, äta bra, röra på sig.





- Någon i "klassen"


Måndagsreportage - del 2

Äntligen, så ska Jag avsluta mitt arbete genom att skriva om vad de andra i klassen kom fram till, under den sista experiment Måndagen.



Sofie tog hand om sitt husdjur, Surdegen, och slutförde även andra projekt som hon hade med sig ifrån föregående Måndag. 

 -Det var roligt att prova på en massa saker, men det absolut roligaste var att ta hand om surdegen. Den blev som ett litet husdjur, där man varje dag fick titta till den, mata den och se till så att den hade det bra.




Britsy gav sig denna vecka på att baka ett nyttigt fullkornsbröd för första gången, och det var inte bara hon som blev överraskad av hur lätt och gott det blev med hembakat bröd.

-Att få prova på bakning, och samtidigt lyckas med ett nyttigt och gott bröd känns fantastiskt bra. Man får en riktig boost av självförtroende när det går såhär bra!



Maria gjorde smakprover på couscous, quinoa, bulgur och matvete. Som ni kan se på bilderna, så var hennes "verkstad" väldigt populär.

-Pasta och potatis i alla ära, men nu var det dags, att en gång för alla, se hur lätt det är med de nyttiga alternativen istället. Det var minst lika lätt att tillaga dessa tillbehör som vilken pasta som helst. Ingen verkade heller tycka illa om alternativen, så det blir mycket mer av detta i framtida matlagning hemma hos mig.



Bra jobbat!


RSS 2.0